рецепта
- 400 гр ориз
- 50 гр пармезан
- 1 глава нарязан лук
- 3 супени лъжици масло
- 1 литър зеленчуков бульон
- 250мл бяло вино.
- 150 гр кашкавал нарязан на кубчета
- 25 гр от сушени домати
- босилек
- 1/2 чаша брашно
- 1 чаша галета
- 2 яйца
- сол и пипер.
- олио за пържене
запържваме лука с маслото, добавяме ориза и го запържаме за 5 минути.
добавяме 250мл от бялото вино, чакаме да се изпари и добавяме зеленчуковият бульон и не се разбърква .
в свареният ориз добавяме пармезана и оставяме сместа дасе охлади напълно.
размесва ме ориза с нарязаните домати кото предварително сме накиснали във гоеща вода, добавяме нарязаният босилек и ръцете оформяме топките като в центъра поставим парче кашкавал. оформените топки овалваме в брашно, яйце,галета и пъжим до златисто
- 400 гр ориз
- 50 гр пармезан
- 1 глава нарязан лук
- 3 супени лъжици масло
- 1 литър зеленчуков бульон
- 250мл бяло вино.
- 150 гр кашкавал нарязан на кубчета
- 25 гр от сушени домати
- босилек
- 1/2 чаша брашно
- 1 чаша галета
- 2 яйца
- сол и пипер.
- олио за пържене
запържваме лука с маслото, добавяме ориза и го запържаме за 5 минути.
добавяме 250мл от бялото вино, чакаме да се изпари и добавяме зеленчуковият бульон и не се разбърква .
в свареният ориз добавяме пармезана и оставяме сместа дасе охлади напълно.
размесва ме ориза с нарязаните домати кото предварително сме накиснали във гоеща вода, добавяме нарязаният босилек и ръцете оформяме топките като в центъра поставим парче кашкавал. оформените топки овалваме в брашно, яйце,галета и пъжим до златисто
Коментари
Публикуване на коментар