рецепта
съставки за (12 канелени ролца):
50 гр мая
2 супени лъжици топла вода
125 мл. бита сметана
2 супени лъжици масло
4 супени лъжици сухо мляко
1 яйца
1 чаена лъжичка от екстракт от ванилия
50 грама захар
260гр брашно
1/2 чаена лъжичка сол 1 яйце за намазване
за пълнежа:
4 супени лъжици разтопено масло
150гр кафява захар
2 супени лъжици канела
за глазурата:
100 g пудра захар
1 чаена лъжичка вода
разтворете маята в топла вода и я оставяме да стои в продължение на 5 минути.
загряваме сметаната в микровълновата за 1 минута и добавете маслото. разбъркайте, докато се разтопи.
в една купа, поставяме брашното, солта, захарта, ванилията, млякото на прах и яйцето. добавяме сметаната с разтопеното масло и маята, месим в продължение на 5 минути и оставяме тестото да си почива в продължение на 15 минути. пак месим в продължение на 15 минути, и го оставяме за 40 минути или докато удвои размера си.
разточваме в формата кръг.
в една купа смесете кафявата захар с канелата. намазваме маслото по цялата повърхност на тестото и порасваме с сместа от захар с канела. навиваме тестото на руло и го нарежем на 12 парчета.
нареждаме в тава и оставяме да починат за 20 минути. мажем с яйце и печем между 15 и 20 минути при 180º c.
за глазурата, глазурата пудра захар с водата.
съставки за (12 канелени ролца):
50 гр мая
2 супени лъжици топла вода
125 мл. бита сметана
2 супени лъжици масло
4 супени лъжици сухо мляко
1 яйца
1 чаена лъжичка от екстракт от ванилия
50 грама захар
260гр брашно
1/2 чаена лъжичка сол 1 яйце за намазване
за пълнежа:
4 супени лъжици разтопено масло
150гр кафява захар
2 супени лъжици канела
за глазурата:
100 g пудра захар
1 чаена лъжичка вода
разтворете маята в топла вода и я оставяме да стои в продължение на 5 минути.
загряваме сметаната в микровълновата за 1 минута и добавете маслото. разбъркайте, докато се разтопи.
в една купа, поставяме брашното, солта, захарта, ванилията, млякото на прах и яйцето. добавяме сметаната с разтопеното масло и маята, месим в продължение на 5 минути и оставяме тестото да си почива в продължение на 15 минути. пак месим в продължение на 15 минути, и го оставяме за 40 минути или докато удвои размера си.
разточваме в формата кръг.
в една купа смесете кафявата захар с канелата. намазваме маслото по цялата повърхност на тестото и порасваме с сместа от захар с канела. навиваме тестото на руло и го нарежем на 12 парчета.
нареждаме в тава и оставяме да починат за 20 минути. мажем с яйце и печем между 15 и 20 минути при 180º c.
за глазурата, глазурата пудра захар с водата.
Коментари
Публикуване на коментар